Cam Balkon Doğru Bilinen Yanlışlar

Cam Balkon Sistemlerinde Doğru Bilinen Yanlışlar Ve Standartlar

Bir ürün yoğun olarak kullanılıyor ise sonuçta ortaya bir çok sorun ve cevaplanması gereken sorular gelişmektedir. Bu konunun karmaşıklığı devletin piyasa standardı belirlemeyi ciddi olarak ele almamasıdır. Kural koyucu her zaman devlet veya akredite ettiği (yetkili özel kurum) bir kurum olmalıdır. Böyle bir standart kurallar ve kaideler olmayınca piyasa kendi içerisinde doğru-yanlış bilgiler ile dolup taşmaktadır. Cam balkon hakkında doğru bilinen yanlışlar ve standartlar nelerdir?.. Cam balkon sistemlerinde standart var mı? gibi önemli bir konular silsilesinde bilgilendirmeye çalışacağız.

cam balkon bilgileri
cam balkon teknik bilgiler

Cam Balkon Kavramı Neyi İfade Eder?

Camlama balkon kavram olarak esasında balkonu hareketli cam sistemleri ile kapatmaktır. Finlandiya ilk ortaya çıktığı ülke olarak ele alınabilir. Amaç göçmen kuşların balkonlara geçici olarak yerleşmesinin önüne geçmek ve diğer yerel kuş türlerinin balkona yuvalanması, kirletmesinin önüne geçmektir. Ülkemizde yoğun olarak Ankara’da kullanılmaya ve gelişmeye başlamıştır. Bizde ise zamanla tamamen kapalı su almayan bir çok amaca hizmet eden bir balkon elde etmek için kurtarıcı bir ürün olarak geçerlilik kazanmaya başlamıştır. Çok yüksek beklentiler ile müşteri bu ürüne sahip olmaya çalışmaktadır. Sektör aktörleri para kazanmak yada iş almak kaygıları ile müşterilerinin beklenti çıtasını çok yukarı çekmektedirler. Bu gibi sorunlar bu yazıyı yazmaya bizi yönlendirdi… Farklı bir kaynak okumak isterseniz ATLASCAMBALKON kelimesine tıklayınız.

Balkon Camlama Yaptırdım Kesinlikle Su Almaz Dendi Ama Alıyor!

Üzerine basarak özellikle söylüyoruz; ” Su almayan balkon camlama garantisi” gibi bir önerme gerçekler ile asla örtüşmemektedir. Düşünecek olursak tamamen hareketli bir sistemden bahsediyoruz. İleri geri sürülüp içeriye doğru çıkış noktalarından açılan cam panellerden oluşan bir camlamadan bahsediyoruz. Peki şimdi ne olacak? Suyla nasıl baş edeceğiz? Balkon camı taktırmak anlamını yitiriyor mu? Maddeler halinde sorunu ele alalım;

Damlalıklı Kasa Suya Karşı Önleyici Mi?

Damlalıklı kasa ne demek önce bu konuyu netliğe kavuşturmak gerekiyor. Cam balkon kanatlarının içerisinde hareket ettikleri profillere cam balkon kasası denilmektedir. Kasa alta ve üste takılarak kullanılır. Cam kanatlardan sızma ihtimali olan sular kasa profiline eklenen su tutucu damlalık profili sayesinde balkonun içerisine dökülmez. İşte bu sorunu çözmek için damlalıklı kasa tasarlanmıştır. Damlalıklı kasa iki şekilde dizayn edilmiştir. Birinci modelde damlalık profili üst tarafta yer alır. İkinci modelde damlalık profili kasanın alt tarafına yerleştirilmiştir. Bizim önerimiz damlalıklı kasa yerine damlalık profilinin kasa altına takılmasıdır. Damlalıklı kasa profili kanat çıkış kanalı içerisinde olduğu için su sızdırmalarında tam anlamı ile yarar sağlamayabilir. Ancak damlalık profili kasanın altına takıldığı için kanat çıkışındaki boşluk herhangi bir sorun oluşturmaz.

Kanat çıkışları kasanın zemininden açılıyor su geçmez mi?

Evet kasanın zemininden açılan kanat çıkış boşluğu su açısından sorun olabilir. Ancak sistemin çalışma prensibi bu durumu zorunlu kılmaktadır.  Damlalık profili bu sorunun tam çözüm getiren kurtarıcı profilidir. Kesinlikle su almaz demek şüphesiz kendini ve müşteriyi yanıltmanın sebebi olabilir.

Ekstra damlalık kasa profili daha mı güvenli suya karşı?

Evet yukarıda bahsettiğimiz gibi ekstra damlalık kasa profili suya karşı kesinlikle daha güvenlidir. Eğer dış yüzeyde su tahliye delikleri açılmış ise artık içeriye su girmeyecektir. Cam balkon damlalık profili sistemin altına bağlanır.

Cam araları çıtaları suyun sızmasını neden önlemiyor?

Cam aralarını kapatmak için kullanılan alüminyum cam ara çıtaları sistemin çalışması ve cam arasındaki gerekli olan boşlukları kapatmak için tasarlanmıştır. Cam ve alüminyum profil sertliği bu iki malzemenin birbirine tam olarak bağlanmasını engellemektedir.

5- Kullanılan silikon izolasyon malzeme kalitesi su geçişlerinde belirleyici mi?

6- Zemin terazisi bozuk olduğunda hangi sebeplerden su sorunları ortaya çıkar?

7- Eşiksiz sürgü mü eşikli sürgülü camlama mı suya karşı daha koruyucudur?

Cam balkon sorunları ile ilgili yazıyı tıklayıp farklı bilgiler edinebilirsiniz;

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir