Bergama Kış Bahçesi

Bergama Kış Bahçesi Modelleri

Bahçeli bir evin konforunu değerlendirmek için, kış bahçesi yaptırmayı planladınız ve araştırmalar sonucu bazı bilgiler edindiniz. Bergama kış bahçesi isminde sadece kışın kullanılabilecek bir alandan bahsediyormuşuz gibi… Ancak yeni ürünler ile tasarlanan kış odası (kış bahçesi) artık dört mevsim kullanılabilmektedir. Açılır cam tavan sistemleri ve motorlu hareketli tente gibi malzeme çeşitleri kış bahçesi kavramına daha bir derinlik kazandırmıştır. Bu yazımızda sizleri her açıdan bilgilendirecek ve zihinlerinizi meşgul eden soruların cevabını vereceğiz. Bergama kış bahçesi modelleri ve kış bahçesi dekorasyonu üzerinde yeterince bilgi sahibi olarak bu yazımızdan ayrılmanızı sağlamayı amaçladık. Zen yaşanabilir, estetik ve uzun ömürlü kullanabileceğiniz imalat ve montajları ile size yaşam alanları oluşturur…

Urla kış bahçesi tasarımları
Bergama kış bahçesi modelleri

Neden Bergama Kış Bahçesi?

Yoğun çalışma temposu ile bizi baskılayan çalışma hayatı artık bir çok noktalardan çıkış aramamıza sebep olmuştur. Şehrin apartmanlarında cam balkon taktırıp keyifli vakit geçirme isteği gözümüze fazlasıyla çarpmaktadır. Bahçeye sahip olmak ve bahçede zaman geçirmek her zaman iyi bir terapi sağlayabilmektedir. Neden Bergama kış bahçesi sorusunun cevabını ana başlıklarda verecek olursak;

1- Kış bahçesi artık doğadan koparılmış olmamıza bir iç isyandır…

2-Yağışlı havalarda dahi doğa ile aramızda engel olmadan vakit geçirmenin aracı…

3- Kış bahçesi artık belki de kış odası…

4- Sabah kahvaltısında bahçe ile bir adım mesafede keyifli zamanlar geçirmek için

5- Bazen bir kaçış odası, bir kitap okumak, bahçenin içindeki harem (ama şeffaf), doğum günü kutlamalarının platformu veya güzel anların şahidi kış bahçesi…

6- Genişleyen ailemize bir parça daha alan açmak…

7- Belkide gerektiğinde kapalı veya açık bir mutfak sahibi olmak için..

8- Kalabalık eş dost toplantılarını kışın dahi bahçenin içerisinde yapabilmek…

Bir çok etken daha sayabiliriz belkide, şimdi kış bahçesi malzemelerine göz atalım.

Urla kış bahçesi sistemleri
Bergama kış bahçesi profilleri

Bergama Kış Bahçesi Tasarımları

Tasarım hayal etmekle başlar ve gelişir. Genel kabul gören uygulama model ve tasarımları isimlendirilmektedir. İklim şartları, yaşam standartları ve toplumsal gelenek veya alışkanlıklar kış bahçesi tasarımları planlarına fazlasıyla etki etmektedir. Yaşam tarzı da belirleyici olmaktadır.

kış bahçesi çeşitleri
kış bahçesi tasarım fikirleri
Tek Eğim Çatı Kış Bahçesi Bergama

Bu tarz kış bahçesi tasarım ve uygulamaları en ekonomik sistem olarak genel kabul görmüştür. Eve tam bitişik montaj imkanı ile mimariye aykırılık oluşturmaz. Bu duruma geleneksel bakışın ve değişime direnen anlayışının kış bahçesi diyebiliriz. Biraz sert bir tespit gibi gelebilir ama burada ki değişime direnme sadece mimari anlamda ele alınmıştır. Tek eğimli çatı kış bahçesi bahçelerde uygulandığı gibi teras kapatmalarda kullanılmaktadır. Tek eğim çatı, cam tavan, sandviç panel, kiremit döşeme ve şingıl döşeme ile tamamlanabilir. Son yıllarda motorlu açılır cam tavan sistemleri de kullanılmaktadır. Bergama ilçesinde ve ülkemizde genelde tek eğim çatı kış bahçesi tercih edilmektedir.

urla kış bahçesi tek eğim çatı
Bergama kış bahçesi tek eğim çatı örnekleri

Etraf kapama olarak camlama sistemleri, pvc doğrama, alüminyum doğrama ve motorlu giyotin küpeşte ile yapılabilir. Isı camlı ve tek camlı seçenekler değerlendirilebilir. Cam içi karolaj ile şık ve dekoratif görünüm elde edilir. Sineklik takılması ile sinek ve böcek gibi ziyaretçiler dışarıda kaşır.

Kış bahçelerinde belkide en önemli konuların başında su yalıtımı gelmektedir. Aşağıda bu konuyu daha geniş bir şekilde ele alacağız. Ayrıca kullanılan yalıtım malzemeleri dikkatlice seçilmesi gereken malzemelerdir.

urla kış bahçesi dekorasyon fikirleri
Bergama kış bahçesi dekorasyonu
Çift Eğim Çatı Kış Bahçesi Bergama

İstediğiniz sonsuzluk hissinde bir derinlik kazandırılmış kış bahçesi çatı sistemleri mi? Yada kubbe tavanlara özleminiz arttı mı? Daha fazla ışığın çeşitli açılarda içeriyi doldurmasını istiyorsunuz… Belki de kitap ve dergilerinizi okurken sıcak kahvenizi yudumlamak… Bir kış bahçesi basit malzemelerden öte bir çok hikayeye esin kaynağı olabilir. Sizin hikayeniz, sizin kış bahçeniz… için bizi arayabilirsiniz. Alıştığınız bir çok standart işlerin veya eşyaların dışında bir adım atmak için kendinize bir şans verin… Dışarısının dinginliğini içerideyken de hissetmeniz için Bergama kış bahçesi

Korkulardan uzak durun ve evinize ayrı bir heyecan yaşama şansı verin. Anne karnı heyecanı ve sakinliğinde beşik görünümlü kış bahçesinde mutlu anlar geçirin.

urla kış bahçesi çift eğimli sistem
Bergama kış bahçesi çift eğimli sistem tasarımları
Victorian Kış Bahçesi Sistemleri Bergama

Size tarih den dokunuşların hakim olduğu bir kış bahçesi modeli, Victorian tarzı… Kırık şekilde tasarlanan ön cephesi 3 ve bazende 5 kırıklı olabilmektedir. Çatı süsleme aksesuarları olarak geleneksel ve dönem motiflerini kullanabiliriz. Mistik yaşamın izlerini bahçenize taşıyan victorian kış bahçesi ile modern dönemden bir süreliğine uzaklaşma fırsatı… Kim ayrıcalıklı bir kış bahçesi ile evini farklılaştırmak istemez? Modern yapı malzemeleri kullanılarak tarihe bir yolculuk. Konfor ve sinerji cam seçenekleri yazımızın devamında detaylı incelenecektir.

Urla kış bahçesi Victorian sistemi
Bergama kış bahçesi Victorian sistemi modelleri

Bergama Kış Bahçesi Cam Seçenekleri

Cam elbette kış bahçesi tasarımlarının vazgeçilmez ürünü… Dışarısı ile bağlantıyı kesen ve kuran malzeme camdır. Gelişen teknoloji cam ürünlerine bir çok özellik kazandırmıştır. Sıcak bölgelerde önerimiz konfor cam olacaktır. Başarılı değerleri ile paranızın tam karşılığı… Aydınlanırken sıcaktan korunmanın başarı hikayesi. Ekstra reflekte özellik ile güneş ışıklarını yansıtmayı düşünürseniz oda mümkün.

Bergama kış bahçesi
Bergama kış bahçesi firması

Sinerji cam ise farklı özellikleri ile göz kamaştırıyor. Dışarının soğuk hava koşullarını sizden uzak tutarken, içerisinin sıcağını da dışarıya göndermiyor. Tam bir gardiyan belkide… Yukarıda belirttiğimiz özel cam seçeneklerini alüminyum, pvc ve ahşap profiller ile kullanabiliriz.

Hayallerin fotoğrafını çekemeyiz belki ama farklı renklerde ki saydam cam seçenekleri ile sizi renk dansının içine alabiliriz.

Kış bahçesi çatı sistemlerinde kullanılan camların mutlaka temperli lamine ve temperli ısı camlı olması gerekmektedir. Emniyet göz ardı edilmemesi gereken ana konudur.

urla kış bahçesi cam seçenekleri
kış bahçesi cam renkleri

Bergama Kış Bahçesi İzolasyon Ve Yalıtım Sorunları

Kapalı çatı sistemlerinde çatı kaplama malzemesi olarak önümüzde duran seçenekler mevcuttur. Sandviç panel çatı kaplama malzemesi, toprak kiremit, cam tavan, şingıl ve beton olarak seçilebilir. Her bir ürünün yalıtım ve izolasyon sorunları ayrı özellik gösterir. Kış bahçesi nedir? yapımı basit ve alışılmış uygulamaların bir araya gelmesidir diye düşünen bazı tüketiciler bu işin basite alınamayacağını yapılan hatalı uygulamalar ile anlamaktadırlar.

Sandviç Panel Yalıtım Ve İzolasyon: Sandviç paneller yan yana dizilirken, birinin yan kapatması diğerinin üzerine gelir. Bu sayede su sızmalarının önüne geçilir. Ancak çatı eğiminin az olması, çok açılı düşen yağmur damlaları ve rüzgarlı havalarda su sızmaları olabilir. Bu gibi durumların önüne geçmek için sandviç paneller döşenirken aralarına cephe veya çatı silikonu dikkatlice çekilmelidir. Sandviç panel vidaları sık aralıklar ile atılmalı,vida deliklerine silikon basılarak vida atılmalıdır. Özellikle duvar diplerine yerleştirilen sıva dibi sacı kaidelerine uygun olarak duvar bitim güvenliği alınmalıdır. Oluklar geniş kullanılmalı ve paslanmaz malzeme seçilmelidir. Oluk girişleri başlangıç noktası yerine uygun bir sistemle çevrelenerek gider borusunun içerisine katı maddelerin dolması engellenmelidir.İhmal edilen ancak en çok dikkat edilmesi gereken çatı eğim oranı dır.

urla kış bahçesi sandviç panel
Bergama kış bahçesi sandviç panel fiyatları

Cam Tavan Yalıtım Ve İzolasyon Sorunları: Cam tavan, özel tasarlanmış alüminyum profiller ile oluşturulur. Alüminyum profillerin et kalınlığı en az 2 mm olmalıdır. Alüminyum cam tavan profillerine özenle yerleştirilen camlar mutlaka nötr silikonlar ile dikkatlice yalıtım işlemi yapılmalıdır. Kaliteli ve belgeli silikon malzemeleri tercih edilmeli. Alüminyum malzemenin saflık derecesi ve boya kalitesi oluşabilecek sorunları önlemede çok önemlidir.

urla kış bahçesi cam tavan sistemleriBergama kış bahçesi cam tavan
fiyatları

Kiremit Çatı Yalıtım Ve İzolasyon Sorunları: Kiremit uzun yıllardır çatıların sultanı olmayı sürdürmektedir. kiremit altına döşenen şilte (membran) en az 3 mm kalınlığında olmalıdır. Ayrıca bıkmadan yapılan yanlışların başında gelen çatı üzerine döşenen osb malzemesi bize tam sağlıklı sonuçlar vermez. Olması gereken su kontraplağının döşenmesi gerekir. Çatı yıllarca su saldırısına maruz kalacağı için savunması kuvvetli bir malzeme olan su kontraplağı ile yapılmalıdır.Kiremitlerin döşenecek zemin çok iyi teraziye alınmış olmalıdır. Duvar dibi yalıtımı şalama ile dikkatlice yapıştırılan membran örtü duvara yapıştırılmalıdır.

urla kış bahçesi kiremit çatı
Bergama kış bahçesi kiremit çatı modelleri

Şingıl çatı örtüsünden detaylı bahsetmek istemiyoruz. Çünkü bu ürünü kullanmamaya gayret ediyoruz.

Bergama Kış Bahçesi Taşıyıcı İskelet Malzemeleri

Kış bahçesi kuvvetini üzerinde yükseldiği taşıyıcı sistemden alır. Taşıyıcı karkas yorulmadan ve direncini kaybetmeden görevini sürdürmelidir. Demir ve alüminyum taşıyıcılar farklı montaj teknikleri ile uygulanır. Bergama kış bahçesi yapımı önceden tasarlanıp planlanmalıdır.

urla kış bahçesi ödeme seçenekleri
Bergama kış bahçesi ödeme seçenekleri
Bergama Kış Bahçesi Demir Profil (Pergola Çatı)

Demir profil ile karkas yada demir iskelet yapılabilir. Boyalı demir, 80*80 veya 100*100 taşıyıcı profiller en az 2,5 mm kalınlığında olmalıdır. Deniz kenarında yapılacak uygulamalarda bizce galvanizli demir profiller kullanılmalıdır. Galvanizli profiller paslanma ve çürümeye karşı dayanıklıdır. Üste atılan aşık profilleri en az 40*60 ebatlarında ve 2 mm olmalıdır. Kaynak sırasında köşe puntoları aşırı sağlamlaştırılmalı dır.

Urla kış bahçesi demir çatı
kış bahçesi demir çatı kapatma
Bergama Kış Bahçesi Alüminyum Profil (Cam Tavan Sistemleri)

Alüminyum profilden oluşturulan kış bahçesi taşıyıcı iskeleti tamamen vidalama sistemi ile karşılıklı olarak sıkılır. Özel bağlantı aksesuarları ile profiller birbirine bağlanır. Cam tavan veya motorlu tente işlerinde tercih edilir.

Bergama Kış Bahçesi Fiyatları

Akıllara ilk gelen ve zihnimizi daha çok meşgul eden bazen kaliteyi zaafa uğratan fiyat seviyeleri. Kış bahçesi fiyatları bir çok sebebe bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bir üründe fiyatı oluşturan, pazarlama, tasarım, kalite, uzmanlık, tecrübe, iş teslim becerisi ve malzeme farklılıklarıdır. Bergama kış bahçesi fiyatları için firmamızla görüşüp bilgi alabilirsiniz.

Sırası ile fiyatları bilginize şeffaf olarak sunmak istiyoruz;

Bergama Kış Bahçesi Çatı – Tavan Fiyatları

Fiyat hesaplamalarında baz alacağımız kış bahçesi tasarımı U şeklinde bir kış bahçesi olsun Yanlar 3 metre ve ön cephe 5 metre kabul edelim. Bu durumda;

Kış Bahçesi Çatı Metrekare Hesaplama : en x genişlik = 3 x 5 = 15 m2 çatı ve tavan alanımız var.

En Uygun Kış Bahçesi Çatı Fiyatı: 15 m2 x 470,-TL = 7.050,-TL (başlangıç fiyatı olarak sandviç panel – pvc lambri tavan – demir profil iskelet)

En Pahalı Kış Bahçesi Çatı – Tavan Fiyatları: 15 m2 x 950,-TL = 14.250,TL ( Galvanizli demir profil – sandviç panel çatı – boardex kaplama tavan – elektrik spot sistemi – alın sahte kolon ile çevrelenmiş – kompozit veya boardex ile kaplama – kolonlar kompozit kaplama – özel gizli oluk sistemi)

camlama üstü kış bahçesi kapatma
Camlama kış bahçesi kapatma

Bergama Kış Bahçesi Alüminyum Doğrama Kapatma Fiyatları                                                                             

Alüminyum doğrama gelişen yapı sanayi ile kış bahçelerinde yerini almaktadır. Özellikle sürgülü sistemlerde alüminyum doğrama büyük bir başarı yakalamıştır. Yalıtımlı alüminyum doğrama tam olarak istenilen yalıtım değerlerini sağlamaktadır. Ancak bu durumda dahi ihmal edilen bir uygulama vardır. Alüminyum sürgülü sistemler zemine oturtulmadan önce yalıtım bandı zemine döşenmeli ve doğrama sonra takılmalıdır. Böylece dış ortamın mermer veya fayans dan içeriye soğuk havayı yansıtmasının önüne geçilebilir. Çok rahat çalışması ile alüminyum doğrama sistemleri karolaj uygulamalarına olanak verir. Özel aksesuarlar dayanıklı ve estetik yapısı ile alüminyum doğrama kış bahçesi sistemlerine uyum sağlar. Alüminyum doğrama ölçümüz genişlik: 3 mt yükseklik: 2,3 mt olsun.

Toplam m2 3 x 2,3 = 6,9 m2

Tahmini Fiyat = 6,9 m2 x 900,-TL = 6.200,-TL ( Linea Rossa – Konfor cam – Sineklik dahil)

En Uygun Kış Bahçesi Alüminyum Doğrama Fiyatları: 6,9 m2 x 600 = 4.140,-TL

En Pahalı Kış Bahçesi Alüminyum Doğrama Fiyatları: 6.9 m2 x 1.100 = 7.590,-TL

Linea Rossa pencere
Linea Rossa pencere modelleri

Kış Bahçesi Pvc Doğrama Kapatma Fiyatları                                                                                                       

Pvc doğrama ile çözüm üretileceği zaman firma olarak Rehau Alman plastik doğrama öneriyoruz. Beyaz renk ve laminasyon kaplama seçenekleri ile planlarınıza uygun renkler… Sürme ve çek-sür modelleri kış bahçelerinde konfora cevap vermektedir. Roto veya G-U marka ithal pvc kapı pencere aksesuarları ile güçlendirilmiş sistemler.

Toplam m2: 3 mt x 2,3 mt = 6,9 m2

Tahmini Fiyat = 6,9 m2 x 550,-TL = 3.795,-TL ( Rehau Alman pencere – Isı cam – sineklik )

En Uygun Kış Bahçesi Pvc Doğrama Fiyatları: 6,9 m2 x 400,-TL = 2.750,-TL ( Rehau Alman pencere – Isı cam )

En Pahalı Kış Bahçesi Pvc Doğrama Fiyatları: 6,9 m2 x 750,-TL = 5.175,-TL (Rehau Alman pencere – Konfor cam – Sineklik)

cam balkon pergola çatı kış bahçesi fiyatları
cam balkon pergola çatı 

Bergama Kış Bahçesi Camlama Fiyatları

Son yıllarda en gözde kış bahçesi kapama ürünü camlama sistemleridir. Katlanır ve sürgülü camlama seçenekleri ile farklı renk cam ve alüminyum profil renkleri ile her konuta uygun sistemler sunar. 8 mm, 10 mm ve ısı camlı camlama sistemleri ile temperli kırılmaz camlar kullanılarak emniyetiniz düşünülür.

Toplam m2: 3 mt x 2,3 mt = 6,9 m2

Tahmini Fiyat = 6,9 m2 x 310,-TL = 2.140,-TL ( Gold seri 8 mm damlalıklı kasa – perde profili )

En Uygun Kış Bahçesi Pvc Doğrama Fiyatları: 6,9 m2 x 280,-TL = 1.932,-TL ( Gold seri 8 mm – düz kasa)

En Pahalı Kış Bahçesi Pvc Doğrama Fiyatları: 6,9 m2 x 550,-TL = 3.795,-TL (Gold seri ısı camlı )

Bergama kış bahçesi
Bergama kış bahçesi firması
Bergama Kış Bahçesi Motorlu Panjur Sistemleri                                                                                                                         

Bizden keşif hizmeti isteyen müşterilerimiz bazen panjur sistemleri ile kapatılmış kış bahçesi taleplerinde bulunmaktadırlar. Evet pratikte panjur çözüm üretmektedir, ancak sadece giderken kapatılan (eşyaları korumak için) gelince açılan bir sistemden ise firma olarak genellikle başka çözümler öneriyoruz. Panjur motor markaları, becker motor, somfy motor ve mosel motor kullanılıyor. 55’lik lamel farklı renk seçenekleri ile beğenilere hitap ediyor. Gizli kutulu panjur ve dıştan takma kutulu olarak uygulanır. Butonlu düğmeli ve uzaktan kumandalı yönetim sistemleri seçilebilir.

Toplam m2: 3 mt x 2,3 mt = 6,9 m2  330,-TL = 2.277,-TL

Tahmini Fiyat = 6,9 m2 x 375,-TL = 2587,-TL ( Motorlu – butonlu – 55’lik lamel – Ahşap desenli )

En Uygun Kış Bahçesi Panjur Fiyatları: 6,9 m2 x 330,-TL = 2.277,-TL ( Motorlu -butonlu – 55’lik lamel – Ral renklerinde boyalı)

En Pahalı Kış Bahçesi Panjur Fiyatları: 6,9 m2 x 450,-TL = 2.967,-TL (Motorlu – butonlu – 55’lik lamel – uzaktan kumandalı )

Kış Bahçesi En Çok Aranan Kelimeler

kış bahçesi metrekare fiyatları, kış bahçesi aydınlatma, kış bahçesi dekorasyon örnekleri, kış bahçesi fiyat hesaplama, kış bahçesi görselleri, kış bahçesi şömine, kış bahçesi zemin döşeme, kış bahçesi zemin kaplama malzemeleri, kış bahçesi veranda, kış bahçesi nasıl ısıtılır, kış bahçesi nasıl yapılır, kış bahçesi ne demek, kış bahçesi nasıl olmalı, kış bahçesi ruhsatı, kış bahçesi tasarımı, kış bahçesi yasal mı?, kış bahçesi yer döşemeleri, kış bahçesi yapan firmalar, kış bahçesi yönetmeliği, kış bahçesi yorumları, kış bahçesi yapmak yasal mı?, kış bahçesi yerden ısıtma, kış bahçesi ucuz, kış bahçesi ısı camlı, kış bahçesi oturma grupları, Bergama kış bahçesi perdesi, kış bahçesi perde modelleri, kış bahçesi pliseli perde, kış bahçesi ürünleri, kış bahçesi üstü açılır, kış bahçesi aksesuarları, kış bahçesi fikirleri, kelimeleri en çok aranan kelimelerin başındadır.

kış bahçesi ödeme seçenekleri
kış bahçesi ödeme seçenekleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir