Konak Panjur Modelleri

Konak Panjur Üretim Ve Montajı

Panjur bir çok bakımdan faydalı bir üründür. Doğru kullanıldığında bütçeye de yarar sağlamaktadır. Bu yazımızda genel olarak panjur nedir? Panjur kasa seçenekleri var mı? Motorlu panjur kumandalı ve butonlu kontrol edilebilir mi? Alüminyum panjur faydalı mıdır? gibi soruların cevabını vereceğiz. İşin doğru yürümesi eksiksiz bir keşif ve ölçü ile mümkün olur. Sizden 0 551 655 25 04 numaralı ücretsiz keşif hattımızı aramanızı uygun vade ve fiyatlarımızdan haberdar olmanızı bekliyoruz. Konak panjur modelleri aradığınızda size ekonomik fiyatlar ile cevap veriyoruz. Konak panjur üretim ve montajı firması olarak deneyimli ustalarımız ile çalışıyoruz.

Konak panjur firması
Konak panjur atölyesi

Bu yazımızı okuyan ziyaretçilerimiz, Alsancak panjur, Kahramanlar panjur, Tepecik panjur, Basmane panjur, Çankaya panjur, Mithatpaşa panjur, Karataş panjur, Kemeraltı panjur, Küçükuyalı panjur, Göztepe panjur, Üçkuyular panjur, Güzelyalı panjur, Altıntaş panjur ve Betonyol panjur kelimelerini de aradılar.

Konak Panjur Beklentileri Yararları Nelerdir?

Tüketiciler Konak panjur taktırırken bazı beklenti ve istekler ile hareket etmektedir.

1- Güvenlik : Hırsızlık olaylarına karşı bir ön alma amacı taşır. Son lamellere içeriden takılan fişek sürgü kilit dışarıdan açılmayı engeller. Ayrıca motorlu panjurlar dışarıdan yukarıya doğru kaldırılmaz.

otomatik panjur Konak
otomatik panjur Konak modelleri

2- Mahremiyet : Kent yaşamında birbirine çok yakın binaların pencere ve kapıları evin içerisinin görünmesine sebep olur. İstediğimiz zaman panjurları kapatarak dışarıdan görüntü alınmasını engelleriz. Burada not edilmesi gereken modern kent yaşamlarında insanların boğulup dış dünyadan uzaklaşmak istemektedirler.

3- Gürültü – Ses : Kalabalıklaşan şehir, gittikçe artan araç sayısı, klima motorlarının gürültüsü ve insanların sokaklarda bağırışmaları panjuru gerçek anlamda gerekli kılmaktadır. Mevcut çift camlı doğramaların önüne takılan panjur dışarısı kaynaklı ses ve gürültüyü önlemektedir.

4- Isı Yalıtımı (Sıcak – soğuk) : Kışın soğuk havanın tesirlerini kırar. Yakıt masrafınıza destek olur. Yazın sıcaktan korur.

Konak panjur firması

Konak Panjur Modelleri

Panjur modelleri kutu sistemlerine ve kullanım şekillerine göre belirlenir. Kutu çeşitlerine göre panjur modellerine göz atalım şimdi;

1- Dıştan Takma Kutulu Panjur: Genelde oturulan evlerde ve eski binalarda uygulanır. Panjur kutusu kolon üzerine takılır. Böylece ışık etkisi azaltılmamış olur. Bazen kolon altına (içine) takılabilir. Kutu alüminyum veya plastik malzemeden yapılır. Alüminyum kutu su ve toz sızdırmazlığı bakımından son derece güvenilirdir. Ral renklerinde ve ahşap desenli tonlarda boyanır.

konak panjur firması

2- Pvc Monoblok Panjur Kutusu: Pvc panellerden hazırlanan monoblok kutu toplaması basit ve doğrama ile beraber aynı anda takılması gereken bir sistemdir. Beyaz renk ve lamine kaplamalı çeşitleri vardır. Ancak son yıllarda gelişen boyama teknolojisi ile istenilen renklere boyanabilir. Bir kaç ölçüde genişlikleri mevcuttur. Pencere ve kapılar için farklı ebatlarda panjur kutuları vardır.

Monoblok Panjur Genel Özellikleri

Mekânlara mimari açıdan dekoratif seçenekler sunan Türkiye’nin lider PVC üreticileri , Monoblok Panjur Sistemi ile ev ve ofislere güvenlik, yalıtım ve enerji tasarrufunu bir arada sunuyor. Güneş ışığı, yağmur, toz gibi dış etkenlerden koruyan panjur sistemi, güvenli yapısı ile mekânları zarar verici dış faktörlere karşı koruyor.

Konak monoblok panjur modelleri

Geçmiş zamanlara bakıldığında temizlemesi zor, kaba bir görüntüye sahip olan panjurlar, Monoblok panjur ile artık daha kullanışlı, daha güvenli ve daha estetik. Güneş ışığı, toz ve yağmur gibi hava koşullarına karşı koruma sağlayan Monoblok Panjur Sistemi, mekânlara pratik ve estetik çözümler sunuyor. Kolay temizlenebilen yapısıyla pratik temizleme imkânları sağlayan Monoblok Panjur Sistemi, güneş ışınlarını direkt alan mekânlar için ideal çözümler sunuyor. Yapısındaki şık tasarım sayesinde evlerin mimarisi ile uyum içinde olan ve mahremiyet için etkili olan panjur sistemi, hırsızlık gibi art niyetli tutumlar için caydırıcı bir rol oynuyor.

Marmaris Linea Rossa sürme
Konak Linea rossa panjur

Gürültüyü engelleyen yapısıyla yaşanılan tüm yerlerde huzur sağlayan panjur sistemi 165 mm ve 200 mm olarak iki farklı boyutta üretiliyor ve doğrama üstü panjur olarak kullanılıyor. Yüksek ısı yalıtımı sağlamak amacıyla 165×200 mm ve 200×235 mm kutularda özel sistem içinde bulunuyor.

Panjur lamel seçeneği olarak kullanılabilen Monoblok Panjur Sistemi, tek pencereye, kapı üstüne ve çoklu panjur uygulaması gerektiren mekânlara kolaylıkla uygulanabiliyor. Mekânlarına daha dekoratif bir görünüm veya koruma sağlamak isteyenler ise tercihe göre, sürme sineklik veya stor sineklik ile kombine edilebiliyor.

3- Gizli Kutulu Panjur: Gizli kutu genelde inşaat aşamasında yapılmaktadır. Dışarıdan sıvanıp boyanabilmesi estetik açıdan bütünlük sağlar. Gizli kutu, demir profiller ve boardex panel ile üretilir. Hazır köpük kutu çeşidi son yıllarda tercih edilir olmuştur.

Gizli panjur kutusu İzmir
Gizli panjur kutusu fiyatları İzmir

Konak Panjur Motor Markaları Nelerdir?

Motorlu sistemlerde motor özelliği çok önemli yer tutar. Bu konuyu başlıklar halinde inceleyelim,

1- Yukarı kaldırılacak panjur lamellerinin ağırlığına göre seçilen motor sorun çıkarmayacaktır. Biz firma olarak genelde bir üst kademe taşıyıcı motorun kullanılmasını öneriyoruz.

İzmir kış bahçesi hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız TIKLAYINIZ.

2- Motorun garanti belgesinin olması her şeyden önce gelmelidir. Garanti süresi genelde 5 yıldır. Motorlu panjur kullanımlarında güç kaynağı takılması tavsiye edilir. Elektrik akımlarında meydana gelen dalgalanmalar motorun yapısını bozabilir.

panjur kutusu

Motorlu panjurlarda kullanım iki şekilde olmaktadır. Butonlu ve kumandalı yönetim sistemleri.

a- Butonlu Yönetim : Kullanılan butonlar sıva altı ve sıva üstü olarak mevcuttur. Sıva altı buton tuğla aşamasında elektrik tesisatı ile birlikte montajlanır. Sıva üstü buton gizleme profili ile kablo gizlenerek duvar üstüne takılır. Buton aşağı yukarı çalışmasını frenlemeli veya frenlemesiz mekanizma ile kullanılır. Genelde tavsiyemiz butonları müşterilerin zevklerine göre almasıdır.

Antrasit panjur Konak
Antrasit panjur Konak

b- Kumandalı Yönetim : Uzaktan kumanda sistemleri tekli çoklu kumanda olarak çeşitlenir. Alıcılar kullanılarak zaman ayarlı, ışık ayarlı otomatik olarak kullanılabilir. Gün ışığına bağlı olarak panjur kanatları kapanmaktadır.

3- Dikkat etmeniz gereken konu motorların genelde Çin veya Tayvan da üretildiğidir. Somfy(Fransız) veya Becker(Alman) markaları motorların bazı serileri de Uzakdoğu’da üretilmektedir. Gerçek Fransız veya Alman yapımı motorlar ciddi bir fiyat farkı oluşturmaktadır. Teklif aldığınızda size verilen ilk fiyat uzakdoğu motorlu panjur olacaktır. Bu durum sorun değildir. Yıllardır kullanılan motorların %90’ı uzak doğu menşeili dir. Sizin talep etmeniz halinde firmalar avrupa motorlar ile fiyat vereceklerdir.

Konak panjur

4- Becker Alman panjur motorları : Alman tasarım ve üretimi olan markadır. Bazı modelleri Uzakdoğu da üretilmektedir.

5- Somfy Fransız panjur motorları : Fransız motor firmasıdır.

6- Mosel Tayvan panjur motorları : Uzakdoğu motorudur. Genelde kullanılan markadır.

Konak Panjur Lamel Çeşitleri

1- Alüminyum panjur lamelleri : Alüminyum levhalardan iç ve dış yüzeyi kaplanır içerisine poliüretan köpük doldurulmuştur. Zengin renk çeşitleri ile fırsatlar sunar.

2- Plastik panjur lamelleri

Konak panjur sistemleri
Konak panjur

Konak Panjur Arıza Ve Bakım Sorunları

1- Konak Panjur Motor Arızaları : Motor elektrik ile çalıştığı için daha çok akım dalgalanmalarından ve voltaj yükselmelerinden arıza yapabilir. Panjur aşağı inerken storun önünde herhangi bir eşya olabilir. Aşağı inmek isteyen motor engelden dolayı inemeyince motor devreleri yanabilir.

Panjur kilitleri takılı iken panjuru yukarı kaldırmak için çalıştırdığınızda motor zorlandığı için bozulabilir. Bazen motor üretimden arızalı gelmektedir. Motorlar 2 yıl garantilidir. Yukarı aşağı dengeli çalışması için swich ayarı yapılır, bu ayar yanlış yapılmış olabilir. Motor arızalarına yetkili ve işinde ehil bir personel müdahale etmelidir.

Konak ithal motorlu panjur
Konak ithal motorlu panjur bayileri

2- Konak Panjur Makara Sorunları : Makara ile çalıştırılan panjur sistemleri artık çok üretilmese de mevcutların arıza ve değişim işleri devam etmektedir. Makara plastik malzemeden üretilmiştir. Makara ipi zamanla kopmaktadır. Kutulardan sızan su ipi zayıflatıp çürütebilir. Plastik gövde çatlayabilir. Makara içerisindeki yay özelliğini kaybedebilir.

3- Aksesuar Parçaları Arızaları : Panjur küçük ama etkili aksesuar aparatlarından oluşur. Lamel askıları tambur borusu (tambur borusu lamellerin üzerine dolandığı metal köşegen galvanizli borudur) üzerine sarılır. Askılar bazen yerinden çıkar bazende kırılabilir… Tambur boru başı tambur borusu ile kutuyu birbirine bağlayan aparattır. Panjur yukarı aşağı çalışması için tamburun dönmesine yardım eder. Tambur borusu vidaları gevşeyebilir, bağlantı noktası yanlış yapılmış olabilir. Panjur kilit aksesuarı(fişek sürgü kilit) ile istediğimiz zaman yukarı doğru açılmasını engelleyebiliriz. Kilitler kapalı iken panjuru açmaya çalışırsak, lameller kopabilir, motor arızalanabilir…

Marmaris Linea Rossa sürme
ithal alüminyum panjur

4- Lamel (Stor) Arızaları : Çeşitli ebatlarda kullanılabilen panjur paletleri bazı arızalara yol açabilir. Genişliklerine göre, 39’lük – 44’luk – 55’lik – 77’lik lameller. Üretim kaynaklı deformasyonlar, ağırlıktan dolayı bazen kopmalar olabilir. Bunun sebebi panjur lameli bağlantı noktalarıdır. Tırnaklar yeterince kıvrımlı olmadığı zaman bağlantı kopabilir.

Konak Panjur Kullanımının Faydaları

1- Güneş ışınlarından kaynaklanan halı ve mobilyalarda sararma, renk solmalarına engel olur.

2- Hırsızlık olaylarına önleyici tedbirdir.

3- Camları toz, su, kirden korur.

4- Yalıtım değerlerine katkısı ile enerji ödemelerinize olumlu destek…

Konak panjur dışında, Kış bahçesi işlerimiz hakkında bilgi almak için TIKLAYINIZ.

konak panjur uygulamaları
konak panjur uygulamaları atölyesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir