Cam Balkona Kilit Takılır Mı

Cam Balkona Kilit Takılır Mı Detayları

Cam balkon taktırmak isteyenlerin bir çoğunun akıllarını meşgul eden konuların başında acaba bu sistemlere cam balkona kilit takılır mı ve kilit uygulaması takılır mı sorusudur. Bu sistemi uygulayanlar kendi sistemlerine monte ettikleri bir kaç çözüm vardır. Fakat zaten yapılışı gereği içeriden açılabilen ve dışarıdan herhangi bir zorlama ile açılmayan katlanır cam sistemi için herhangi bir kilit uygulamak gerekmez. Fakat evde küçük çocukların sistemle oynayıp herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek adına yine de yaptırmak isteniyorsa bir kaç alternatif çözüm sunulmuştur. Bu konuyu daha sağlıklı olması hasebi ile katlanır cam sistemleri ve sürgülü cam sistemleri adı altında iki başlıkta inceleyelim. Cam balkona kilit takılır mı detayları bu yazımızda bulacaksınız.

Katlanır Cam Balkon Sistemine Kilit Uygulaması

Katlanır cam balkon sistemlerine uygulanabilecek kilit sistemi oldukça sınırlıdır. Bunlardan en çok tercih edileni ve kullanması açısından da en makul olanı cam cama kilit sistemleridir. Genellikle cam kapılarda kullanılan içten kollu kilit, dışarıdan anahtar ile kilitlenebilen sistemdir. Krom paslanmaz ve ya kalitesi düşük sistem çeşitleri de mevcuttur. Ama en çok tercih edilen krom paslanmaz sistemdir. Uygulanışı; ,çeriye doğru katlanan ilk cam ile yine içeriye doğru katlanan ikinci cam panele takılan sistemdir. İlk açılan kanada delik açılmakta, delik işlemi bazen bir bazen de gerekli durumlarda iki tane açılabilmektedir. Tek delik açılması durumlarında topuz kol veya tek tutamaçlı kol sistemleri monte edilir. Çift delikli sistemlerde ise H kol veya D kol denilen sistemler takılır.

Katlanır cam sistemlerinde tercih edilen bir diğer kilit yöntemi ise çocuk emniyet kilitleridir. Evde küçük çocukları olan ailelerin en sıklıkla tercih ettikleri sistemlerin başında gelir. Buna bir diğer tabirle de katlanır kilit mekanizması da denilebilir. Altta ve üst tarafta ip sistemi ile açılan kilit mekanizması genellikle yeterli gelmektedir. Cam balkona kilit takılır mı ve nasıl çalışıyor soruları için firmamızı arayabilirsiniz.

Sürgülü Cam Balkon Sistemine Kilit Uygulamaları

Sürgülü cam balkon sistemlerine uygulanacak kilit sistemleri, katlanır sistemlere oranla daha geniştir. Bunlardan yine en çok tercih edileni ise içten basma kilit sistemleridir. Hem uygulama bakımından hem de maliyet bakımından oldukça uygundur. Açılan ilk sürgülü kanada kilidin takılması yeterli olacaktır. Böylelikle ilk kanat açılmadan diğer kanatlar kesinlikle açılmayacaktır. Sürgü cam paneli alüminyum profillere takılır, sürgü karşılığı kasa profiline takılarak kilit sistemi hazır hale gelmiş olur. Böylelikle uzun ömürlü bir kilit sistemi edinmiş olursunuz. Cam balkona kilit takılır mı sorusuna verilecek cevabın içerisinde kullanım rahatlığı sağlar mı diye değerlendirmek lazımdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir