Cam Balkon Yasal Mı

Cam Balkon Yasal Mı Cevabı

Cam balkon yaptırmak isteyen kullanıcıların aklını oldukça karıştıran bir mesele olan Cam Balkon Yasal Mı sorusundan kaynaklı bu durum, belediyecilik kanunlarında veya tüzüklerinde tam olarak açık bir şekilde ifade edilememektedir. Bu yüzden çoğu konu Yargıtaya taşınmaktadır. Emsal kararlar neticesinde açıklığa kavuşturulmak istense de her kullanıcı için farklı ürün veya farklı renk seçenekleri yine kafa karıştırmaktadır.

cam balkon yasal mı
cam balkon yasal mı sorusuna cevaplar

Cam Balkon İçin Yasal Mevzuat Var Mı

Yasal mevzuat gereğince yapı üzerinde yapılması istenen değişiklik planları için belediyeden izin almak gerekir. Bu izinler yapının her alanının kapsadığı için balkon üzerinde yapılması planlanan değişiklikleri de kapsamaktadır. Planlan değişiklik balkonun ne kadar kapatılacağı, kullanılacak malzeme ve çalışma şekli gibi düzenlemelerden oluşmaktadır.

cam balkon imar mevzuatı var mı
cam balkon belediye imar mevzuatı var mı

Balkon üzerinde gerçekleşen değişiklikler tadilat kapsamına girmektedir. Bu da çalışma sırasında gürültü oluşacağı ve komşuların ya da çevre sakinlerinin rahatsız olacağı anlamına gelmektedir. Bu durumda olası bir şikayet durumunda belediyenin çalışmaya müdahale ederek çalışmayı durdurması veya sonlandırmasını gerektirmektedir. O yüzden cam balkon yaptırmadan önce gerekli izinlerin ve belgelerin alınmasına özen gösterilmelidir. Cam Balkon Yasal Mı sorusunun uygulamada cevabı tamamen açılabildiği için açık balkon kavramı korunduğundan sorun değildir.

cam balkon hukuki sorunları
cam balkon hukuki sorunları nelerdir

Cam Balkon İçin İzin Alınması

Cam balkon yasal ve imar mevzuatına uygun tadilat kapsamı içerisinde yer almaktadır. Planlanan değişiklikler kapsamında PVC kaplamaları veya eklentileri gibi olmadığından yapı için proje veya plan sunulmasına gerek yoktur. Oldukça gündemi meşgul eden ve birçok belediyede tartışma çıkmasına sebep olması sebebiyle Yargıtay nihai kararı vermiştir.

Yargıtay verdiği karar neticesinde yapı için tehlike oluşturmadığına ve sağlıklı yapılar arasında olduğuna hüküm vermiştir. Bu yüzden plan veya projelendirme aşamasının gerek olmadığına, kullanılacak malzeme gibi bilgilerin belediyeye bildirilmesine gerek olmadığını belirtmiştir. Yasal olarak izin alınacak noktalar oldukça sınırlı tutulmuştur. Cam Balkon kanunen yasalmı kaygıları böylece ortadan kalkmıştır.

katlanır cam yasalmı
katlanır cam kanunen yasak mı

Cam Balkon Yaptırırken İzlenecek Kanuni Yol Var Mı

Cam balkon yaptırmak isteyen kullanıcılar ise nasıl bir yol izleyeceklerini bilmemektedirler. Yasal mevzuatlar karışık olduğu için Cam Balkon Yasak Mı sorusu ile ilgili firmalardan bilgi almaya çalışmaktadırlar. Burada cam balkon yapmak isteyen kullanıcıların yapması gereken tek şey ise komşularını razı etmektir. Çalışma süresi uzun süreceği ve gürültü çıkabilme durumu olduğu için komşuların onayı alınması şarttır. Ayrıca balkon duvarları ortak alan sayıldığı için komşunun rızası olması gerekir.

balkon camlama kanuna uygunmu
cam balkon kanuni düzenlemeleri

Gerekli çalışmaları başlatabilmek için komşunun rızasının olduğu yazılı bir belge sunulmalıdır. Eğer çalışma apartman içinde gerçekleşecek ise bina sakinlerinin çoğunluğunun rızasını alındığını gösteren belge ile başvuruda bulunulmalıdır. Cam balkon özellikleri ile ilgili olarak ayrı bir onay almaya gerek yoktur. Tamamen kapalı olması, yarım balkon kullanılması, ürünün raylı sistemler üzerinde kurulması veya renk seçimi ile ilgili özellikleri bildirime gerek yoktur. Mülk sahibini ilgilendiren bu durumlar ile ilgili yasal bir zorunluluk getirilmemiştir. Cam balkon enerji tasarrufu ve yalıtım değerlerine olumlu katkı yaptığı içinde kamu kurumları tarafından olumlu algılanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir