Menemen Pergola Çatı Tavan

Menemen Pergola Çatı Tavan Modelleri | Teras Kapama

Menemen ilçesi ve bölgesinde pergola uygulamaları sektörde geniş yer tutmaktadır. Uygulama alanları villa balkon üstleri, zemin üstleri ve kış bahçesi üzeri kapamalarıdır. İlk pergola uygulamaları ahşap malzemeler ağırlıklı olmuştur. Ancak bakım zorlukları ve kısa ömürlü oluşu başka ürünler ile imalat çareleri aranmıştır. Kiremit çatı kaplama ana malzemesi olmuştur. Tavan kaplama ise ahşap lambri ile gerçekleştirilmiştir. Zamanla gelişen yapı malzeme teknolojileri yeni ürünleri gündeme almıştır. Menemen pergola çatı tavan modelleri gelişmiş bir çok uygulama seçeneği ortaya çıkmıştır. Menemen pergola çatı tavan sistemleri dikkat, plan, uzmanlık ve öngörü gerektirmektedir. Kış bahçesi imalat ve montajcısı firmamız çatı ve pergola uygulamalarının dışına çıkamamıştır. Pergola kavramı altında, Çatı, Teras, Tavan, Kamelya ve Taraça kelimelerini de kapsamaktadır.

izmir pergola demir çatı
Menemen pergola demir çatı seçenekleri

Menemen Pergola Sistemleri

Seferihisar Pergola Çatı Tavan genel anlamı ile gölgelik anlamına gelir. Kelime kökeni Latince dir. Latince anlamı saçaktır. İtalyanca ise gölgelik manasındadır. Bir çok villa ve konutlarda kullanılır. Yağmurdan korur, kış bahçesi yapımına imkan verir. Ekstra yaşam alanları oluşturur. Pergola (Pergole) yazlıklarda olmazsa olmaz ürünlerdendir. Günümüzde bir çok malzeme ile tasarlanabilir. Tüketiciler işin fiyat kısmı ile daha çok ilgilenmektedirler. Fiyat/malzeme ilişkisini belirleyen seçilen ürünlerdir. İdeal bir pergola için;

1- 2,5 mm kalınlığında demir profiller (galvanizli malzeme tercih edilmeli) ile taşıyıcı karkasın yapılması

2- Sandwich panel veya kiremit ile çatı kapaması

3- Demir çatı profilleri üzerine su kontraplağı döşenmesi

4- En az 3 mm. kalınlığında membran ile çatının örtülmesi

5- Demir profillerin boardex veya kompozit ile kaplanması.

Menemen pergola modeli

Menemen Pergola Çatı Tavan Taşıyıcı Profil Sistemleri (Malzemeleri)

İhtiyacınız olan pergola için keşif yapıldı. Öncelikle karar vermemiz gereken husus taşıyıcı profillerin seçimidir. Bazen estetik veya beğeni unsurları devreye girer seçim yapılırken. Fiyat konusuna etki eden ana kalemlerden pergola taşıyıcı profil sistemleri (malzemeleri) seçimi dikkatlice yapılmalıdır. Fayda ve sorunlarına göz atacak olursak…

İzmir pergola çatı tavan
Menemen pergola çatı tavan fiyatları

Demir profil sorunları ve yararları: Demir profilleri dayanıklılık açısından uzun ömürlüdür. Dikkatlice antipas uygulanır ve boyanırsa sorun çıkarmaz. Ancak kaynak köşeleri iyice temizlenmelidir. Epoksi boya veya özel geliştirilmiş boya-pas koruyucular ile boyanmalıdır.

Pergola sistemleri demir karkas

Dikey taşıyıcı profiller : 80×80, 80×100 veya 100×100 kullanılır. En az 2,5 mm. et kalınlığı olması tercih edilmelidir.

Yatay Aşık Profilleri : 80×80, 60×80 veya 100×100 kullanılır (2 mm. – 2,5 mm. – 3 mm.)

Çatı Döşeme Profilleri : 40×60 veya 40×70 profiller (2 mm. veya 2,5 mm.)

Alüminyum Profil Karkas İskelet

Alüminyum pergola profilleri, seçeneklerin arasında en pahalı olan modeldir. Alüminyum kg fiyatı demir malzemeye göre oldukça yüksektir. 100×100 dikme profilleri ve 60×100 aşık profilleri en az 2,5 mm. et kalınlığında olmalıdır. Kolon kiriş uygulaması rahtlıkla yapılabilmektedir. Natural renk kullanıldığı gibi Ral renkleri ve ahşap desenlerde boyanabilir. Genelde cam çatı kullanıldığı durumlarda tercih edilir.

Menemen pergola alüminyum taşıyıcı profiller

Alüminyum kolonlar zemine bağlantı aparatları ile sabitlenir. Böylece esneme ve oynamaların önüne geçilmiş olur. Cıvata bağlantı aparatları statik değerler hesaplanarak üretilmiştir.

Menemen alüminyum pergola

Menemen Pergola Çatı Tavan Teras Kapama

Teras alanı olan konutların bir avantajı da bu alanların kapatılarak daha yaşanılır hale getirilebilmesidir. Teras zemin ve malzemelerin su ve yıpranmadan korunması teras üstü kapaması ile sağlanır. Bir çok malzeme ile kapama yapılabilir. Cam balkon, pvc doğrama, alüminyum doğrama ve motorlu küpeşte(giyotin) ile kapatma yapılabilir.

İzmir sabit cam tavan teras kapama
Menemen cam tavan kapatma

Menemen Pergola Cam Balkon Ürünleri İle Teras Kapatma

Çatı ve pergola tasarlandı ve kurulumu tamamlandı artık etraf kapatma sistemine karar verilecek. Kullanım amacına bağlı bir çok ürün tercih edilebilir.  Cam balkon ürünleri estetik ve kullanım rahatlığı ile ön plana çıkmaktadır. Temperli camlar normal camdan 6 kat daha dayanıklı hale getirilmiştir. Füme, bronz, mavi ve yeşil cam seçenekleri kullanıma sunulmuştur. Tamamen doğal malzemeden imal edilen camlama ürünleri sağlıklı yaşam için hizmetinizdedir. Natural renk, bronz renk, beyaz renk, Ral renklerinde ve ahşap desenli boyalı alüminyum malzeme kullanılabilir. Katlanır ve sürgülü olarak iki ayrı seride üretilir. Cam balkon ürünleri için TIKLAYINIZ

Menemen pergola şeffaf cam balkon

Menemen Pergola Katlanır Cam Balkon İle Teras Kapatma Uygulamaları

Katlanır cam balkon sistemleri, tam açık alan istenilen durumların başarılı ürünüdür. Sağa sola ve iki yana da açılan mekanizmalar ile kullanılır. Kilit sistemleri dışarıdan zor açılacak şekilde tasarlanmıştır. Damlalıklı kasa modelleri su tahliye sorunlarına başarılı çözüm getirmiştir. Cam arası fitil contaları (şeffaf plastik conta ve alüminyum çıta fitilli) sızdırmazlık da başarı sağlamıştır.

Menemen pergola cam balkon fiyatı

Menemen Pergola Sürgülü Camlama İle Teras Kapatma

Sürgülü camlama sistemleri, daha dar ve alan kaybı istenmeyen alanların kapatma sistemidir. 8 mm ve 10 mm. temperli cam ile üretilir. Sürmeli camlama sistemleri, eşikli ve eşiksiz kasa olarak iki tiptir. Eşiksiz kasa mekanların giriş kapılarında veya geçiş yerlerinde kullanılır. Bir kaç model kilit sistemi vardır. Fotosel kilit(içeriden ve dışarıdan açılabilen) ve basmalı kilit kullanılır. Sağa sola ve ortada birleşen açılım seçenekleri ile tasarlanabilir.

izmir pergola altı cam balkon renkleri
Menemen pergola altı cam balkon cam renkleri

Menemen Pergola Çatı Tavan Pvc Doğrama İle Teras Kapatma

Pvc doğrama ısı camlı veya tam yalıtım istenen durumlarda tercih edilir. Menemen pergola pvc doğrama ile teras kapatma uygulaması ile konfor cam veya sinerji cam seçenekler arasındadır. Nitelikli ısıcamlar için ISICAM kelimesine tıklayınız. Cam içi karolaj desen seçimi ile farklı görsel beğeni geliştirilebilir. Pvc doğrama olarak, açılır sistemleri, sürgülü doğrama, hebeschiebe ve volkswagen sistemleri kullanılır. Beyaz ve laminasyon kaplama renkleri mevcuttur.

Menemen pergola plastik doğrama

Menemen Pergola Çatı Tavan Alüminyum Doğrama İle Teras Kapatma

Alüminyum doğrama profilleri gelişen teknoloji ile tekrar tercih edilmeye başlamıştır. Yalıtımlı(yalıtım ara parçası) kapı pencere sistemleri başarılı uygulamalara imza atmaktadır. Firma olarak Asaş rescara ve Linea Rossa markalarını öneriyoruz. Bir çok ısıcam modeli uygulanabilir. Alüminyum doğal olması, uzun ömürlü ve temizliğinin kolay olması nedeni ile Menemen pergola alüminyum doğrama ile teras kapama işlerini başarı ile tamamlamaktadır.

Alüminyum doğrama teras kapatma sistemleri

Menemen Pergola Çatı Uygulama Örnekleri

Pergola sistemlerinin üst final noktası ÇATI sistemleridir. Çatı bir çok açıdan son derece önemlidir. Sırasıyla ele alacak olursak;

1- Çatı yazın Güneş’in sıcağından korur.

2- Kışın yağmur sularından binayı korur.

3- Yalıtımlı bir çatı ısıtma soğutma giderlerine katkı sağlar.

Menemen pergola çatı kış bahçesi

Menemen Pergola Sandviç Panel Çatı Kaplama

Sandviç panel genel özellikleri;

1- Hızlı ve kolay montaj imkanı

2- Hafif taşıyıcı konstrüksiyon kullanabilme

3- Dayanıklı ve bir o kadarda hafif bir ürün

4- Renk seçenekleri

5- Panellerin üretiminde fabrikasyon kalite standardı

6- Paneller kolay temizlenebilen yüzey yapısına sahiptir.

7- Firesiz malzeme kullanımı(istenilen boy ve ebatlarda üretilebilir)

8- Uzun ömürlü deforme olmayan yapı

9- Isı yalıtım değerleri açısından yüksek fayda

10- Özel çatı formu ile su sızıntılarını kesinlikle engeller

11- Üzerinde bakteri üremesine zemin hazırlamaz.

Menemen pergola tavan
Menemen pergola tavan firması

Menemen Pergola Çatı Tavan Pvc Kiremit(Duramit) Çatı Kaplama

Duramit(pvc kiremit) çatı kaplama malzemesi özel performansı ile konut ve tüm inşaat sektöründe uygulama alanı bulur. Bir çok faydası ile ideal bir üründür. Dış cepheye bakan üst malzemesi anti iklim kaplama amaca yöneliktir. Her türlü iklim koşullarına dayanıklıdır. Yağmur, dolu, kar, don, rutubet ve Uv ışımalarının olumsuz etkilerini ortadan kaldırır. Pvc kiremit sistemleri ana malzeme ve yardımcı ürünleri ile komple bir sistem sunmaktadır. 5 renkte duramit kiremit ve yardımcı malzemeler üretilmiştir. Yardımcı malzemeler;

1- Duvar birleşim malzemesi

2- Mahya (üst – 160 – 120 derece açılı – yan mahya)

3- Mahya bitiş kapamalar (üst mahya – yan mahya)

4- Saçak kapama

5- Dere malzemesi

Genel Fayda Özellikleri

1- %100 geri dönüşüm özelliği ile çevre dostu… 2- Kir tutmaz, antibakteriyel özelliği ile hijyeniktir. 3- Toprak kiremitlere göre 10 kat daha hafif… 4- B1 yanmazlık kategorisi… 5- Elektrik yalıtımı ile iletken değildir… 6- Mükemmel ses yalıtımı(Rakiplerine göre %10-15 avantajlı) sağlar… 7- uzun yıllar renk özelliğini korur(20 sene)

izmir çatı ürünü duramit pvc kiremit
Menemen çatı ürünü duramit pvc kiremit renkleri

Menemen Pergola Çatı Tavan Singıl Malzeme İle Çatı Kaplama

Şingıl basit uygulaması ve döşeme pratiği ile tercih edilmektedir. Uv ışınlarından arduvaz kaplaması ile etkilenmez. Rengi Güneş ışıkları ile solmaz. Döşeme bittikten sonra üzerinde yürünebilir(yüzeyi stabildir). Şingıl yaprakları kendiliğinden elastik birleşir. Bu işlemi sağlayan unsur, yapıştırma noktalarının Sbs katkılı elastomer bitüm olmasıdır. Esnek, kesilebilir ve bükülmesi yapısında sorun yaratmaz. Yangına dayanıklı yapısı güven verir. Yaşlanma ve donma olaylarına(mevsimsel etkilere) dayanıklıdır.

Altıgen, Dörtgen ve Yuvarlak yaprak şekilleri mevcuttur.

Şingıl Özellikleri

Toprak kiremit ve diğer çatı malzemelerine göre hafiftir.

Çatınıza ve binaya sorun oluşturacak ekstra yük getirmez.

Uzun yıllar kullanabilirsiniz.

Değişik tarz çatılara kolaylıkla uygulanır.

İlave malzeme ve aksesuar istemez Şaloma yeterlidir.

Kırılmaz özelliği ile bina ömrü ile paralel kullanılabilir.

çatı kaplama şingıl İzmir
çatı kaplama şingıl Menemen fiyatları
Menemen pergola balkon camlama bayi

Menemen Pergola Çatı Tavan Cam Çatı Ürünleri İle Çatı Kaplama

Cam tavan veya cam çatı olarak da adlandırılan özel profillerden imal edilen ve cam kullanılarak yapılan sistemdir. Sabit ve hareketli cam tavan(çatı) sistemleri vardır. Gökyüzü ile beraberliğini her mevsim sürdürmek isteyenlerin yol arkadaşı cam tavan…  Cam çatı sistemleri, iş yerlerinde, ofislerde, konutlarda ve mekanlarda(işletmelerde) kullanılır. Mimari tasarıma ve tüketici beklentileri esas alınarak dizayn edilir. teras kapatma, apartmanlarda iç boşluk ışıklıkları ve kış bahçelerinde kullanılabilir. Sistemin ana malzemeleri alüminyum ışıklık profilleri ve nitelikli cam sistemleridir. Cam çatı-tavan tecrübe ve uzmanlık gerektiren, her aşaması titizlikle takip edilmesi gereken üretim-imalat sürecidir. Sabit cam tavan ve hareketli(motorlu) cam tavan olarak müşterilerimize önerilir.

Menemen cam çatı alüminyum doğrama

Menemen Pergola Sabit Cam Çatı Kaplama

Sabit cam çatı veya sabit cam tavan işi son derece deneyim ve detay çözümü gerektirir. Alt taşıyıcı kolon profilleri çok sağlam ve dikkatlice montaj yapılmalıdır. Kullanılacak taşıyıcı profiller 3 mm.’den aşağı olmamalıdır. Üst kiriş profilleri 70 cm aralıklar ile monte edilmelidir. Gökyüzü ile bağını koparmak istemeyen tüketicilerin tercihi cam tavan(çatı)… Bazen gün ışığından yararlanmak bazende estetik ve görsel beklentiler için talep edilir. Kullanılacak camların kalınlığı en azından 5+5 lamine temperli olmalıdır. Isı camlı seçenek kullanılacak ise 8+10+6 mm temperli çift cam başlangıç için seçilmelidir. Alüminyum profiller ral renklerinde ve ahşap desenlerde boyanabilir. Tüm yalıtım işlemleri NP1 veya dengi malzemeler ile yapılmalıdır.

Sabit cam tavan sistemleri

Menemen Pergola Hareketli Motorlu Cam Çatı Kaplama

Cam tavan hareket etsin açılsın istenirse, hareketli(motorlu) cam tavan uygulamak mümkündür. Dipteki son kanat üzerine toplanan hareketli kanatlar açık çatı istendiğinde görevini yerine getirir. Seçilecek motorun taşıma kapasitesi yüksek olmalıdır.  Çelik taşıyıcı konstrüksiyon kurgusunun üzerine alüminyum cam taşıma profilleri ile camlar taşınır. Sağlam ve dayanıklı montaj en önemli husustur. Temperli ve lamine cam birlikte kullanılmalıdır. hareketli cam tavan profilleri özel olarak imal edilmiştir. Mekanlarda genişlik ve gökyüzü ile bütünlük hissini artırmaktadır. Menemen pergola hareketli motorlu cam çatı kaplama uygulamalarında cam tavan için TIKLAYINIZ.

Açılır hareketli cam tavan Menemen

Menemen Pergola Toprak Kiremit İle Çatı Kapatma

Kiremit çatı klasik bir çatı kaplama sistemidir. Osb veya su kontraplağı ile kaplana çatı üzerine membran serilir ve üzerine kiremit döşenir. Kiremit pişirilmiş topraktan üretilmiştir. Günümüzde teknolojik yeni nesil kiremitler üretilmektedir. Ancak gözüken ileride çatı kaplama ürünü olarak güneş enerjisinden elektrik üreten paneller kullanılacaktır.

Menemen Pergola Tavan Kaplama Model Ve Çeşitleri

Çatı altı tavan kaplama işleri bir çok malzeme ile yapılmaktadır. İhtiyaca göre ve müşteri talepleri ile bağlantılı malzeme kullanılmaktadır. Döşeme sistemleri tavanda kullanılacak karkas yapısını belirlemektedir. Menemen pergola çatı tavan kaplama model ve çeşitleri sırası ile incelenmelidir.

Menemen pergola tavan
Menemen pergola tavan firması

Menemen Pergola Taşyünü Tavan Kaplama

Menemen Pergola Pvc Lambri Tavan Kaplama

Menemen Pergola Ahşap Lambriİle Tavan Kaplama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir