Gaziemir Panjur Firmaları

Gaziemir Panjur Uygulamaları

İthal Panjur bir çok bakımdan faydalı bir üründür. Doğru kullanıldığında bütçeye de yarar sağlamaktadır. Bu yazımızda genel olarak panjur nedir? Panjur kasa seçenekleri var mı? Motorlu panjur kumandalı ve butonlu kontrol edilebilir mi? Alüminyum panjur faydalı mıdır? gibi soruların cevabını vereceğiz. İşin doğru yürümesi eksiksiz bir keşif ve ölçü ile mümkün olur. Sizden 0 551 655 25 04 numaralı ücretsiz keşif hattımızı aramanız. Gaziemir panjur firmaları aradığınızda size ekonomik fiyatlar ile cevap veriyoruz. Gaziemir panjur uygulamaları çözüm ortağı ve montaj firması olarak deneyimli ustalarımız ile çalışıyoruz.

Gaziemir panjur
Gaziemir panjur telefonu

Gaziemir Panjur Nedir?

Panjur kelimesini etimolojik kaynaktan inceleyecek olursak;

pancur “”tarz-ı cedid üzere pencere kafesi ki açılır kapanır ufkî tahtalardan mürekkeb olur”” [ Ahmet Vefik Paşa, Lugat-ı Osmani (1876) ]

Önemli Not: Bu kaynak kayıtlara geçmiş ve bu kelimenin kullanıldığı yazılı ilk kaynaktır. Kullanımı daha öncesinde sözlü olarak veya günlük hayatta yaygın olabilir.

Kelime Kökeni

Fransızca abat-jour “ışık kısan, abajur” sözcüğünden alıntı olabilir; ancak bu kesin değildir. Daha fazla bilgi için abajur maddesine bakınız.

otomatik panjur Gaziemir
otomatik panjur Gaziemir modelleri

Tüketiciler Gaziemir panjur taktırırken bazı beklenti ve istekler ile hareket etmektedir.

1- Güvenlik : Hırsızlık olaylarına karşı bir ön alma amacı taşır. Son lamellere içeriden takılan fişek sürgü kilit dışarıdan açılmayı engeller. Ayrıca motorlu panjurlar dışarıdan yukarıya doğru kaldırılmaz.

2- Mahremiyet : Kent yaşamında birbirine çok yakın binaların pencere ve kapıları evin içerisinin görünmesine sebep olur. İstediğimiz zaman panjurları kapatarak dışarıdan görüntü alınmasını engelleriz. Burada not edilmesi gereken modern kent yaşamlarında insanların boğulup dış dünyadan uzaklaşmak istemektedirler.

Gaziemir panjur firması

3- Gürültü – Ses : Kalabalıklaşan şehir, gittikçe artan araç sayısı, klima motorlarının gürültüsü ve insanların sokaklarda bağırışmaları panjuru gerçek anlamda gerekli kılmaktadır. Mevcut çift camlı doğramaların önüne takılan panjur dışarısı kaynaklı ses ve gürültüyü önlemektedir.

4- Isı Yalıtımı (Sıcak – soğuk) : Kışın soğuk havanın tesirlerini kırar. Yakıt masrafınıza destek olur. Yazın sıcaktan korur.

Gaziemir Panjur Modelleri

Panjur modelleri kutu sistemlerine ve kullanım şekillerine göre belirlenir. Kutu çeşitlerine göre panjur modellerine göz atalım şimdi;

Gaziemir panjur firması
Gaziemir panjur atölyesi

1- Dıştan Takma Kutulu Panjur: Genelde oturulan evlerde ve eski binalarda uygulanır. Panjur kutusu kolon üzerine takılır. Böylece ışık etkisi azaltılmamış olur. Bazen kolon altına (içine) takılabilir. Kutu alüminyum veya plastik malzemeden yapılır. Alüminyum kutu su ve toz sızdırmazlığı bakımından son derece güvenilirdir. Ral renklerinde ve ahşap desenli tonlarda boyanır.

2- Pvc Monoblok Panjur Kutusu: Pvc panellerden hazırlanan monoblok kutu toplaması basit ve doğrama ile beraber aynı anda takılması gereken bir sistemdir. Beyaz renk ve lamine kaplamalı çeşitleri vardır. Ancak son yıllarda gelişen boyama teknolojisi ile istenilen renklere boyanabilir. Bir kaç ölçüde genişlikleri mevcuttur. Pencere ve kapılar için farklı ebatlarda panjur kutuları vardır.

3- Gizli Kutulu Panjur: Gizli kutu genelde inşaat aşamasında yapılmaktadır. Dışarıdan sıvanıp boyanabilmesi estetik açıdan bütünlük sağlar. Gizli kutu, demir profiller ve boardex panel ile üretilir. Hazır köpük kutu çeşidi son yıllarda tercih edilir olmuştur.

Gaziemir Panjur Motor Markaları Nelerdir?

Motorlu sistemlerde motor özelliği çok önemli yer tutar. Bu konuyu başlıklar halinde inceleyelim,

1- Yukarı kaldırılacak panjur lamellerinin ağırlığına göre seçilen motor sorun çıkarmayacaktır. Biz firma olarak genelde bir üst kademe taşıyıcı motorun kullanılmasını öneriyoruz.

İzmir kış bahçesi hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız TIKLAYINIZ.

2- Motorun garanti belgesinin olması her şeyden önce gelmelidir. Garanti süresi genelde 5 yıldır. Motorlu panjur kullanımlarında güç kaynağı takılması tavsiye edilir. Elektrik akımlarında meydana gelen dalgalanmalar motorun yapısını bozabilir.

gaziemir panjur kutusu

Motorlu panjurlarda kullanım iki şekilde olmaktadır. Butonlu ve kumandalı yönetim sistemleri.

a- Butonlu Yönetim : Kullanılan butonlar sıva altı ve sıva üstü olarak mevcuttur. Sıva altı buton tuğla aşamasında elektrik tesisatı ile birlikte montajlanır. Sıva üstü buton gizleme profili ile kablo gizlenerek duvar üstüne takılır. Buton aşağı yukarı çalışmasını frenlemeli veya frenlemesiz mekanizma ile kullanılır. Genelde tavsiyemiz butonları müşterilerin zevklerine göre almasıdır.

b- Kumandalı Yönetim : Uzaktan kumanda sistemleri tekli çoklu kumanda olarak çeşitlenir. Alıcılar kullanılarak zaman ayarlı, ışık ayarlı otomatik olarak kullanılabilir. Gün ışığına bağlı olarak panjur kanatları kapanmaktadır.

Gizli panjur kutusu Gaziemir
Gizli panjur kutusu fiyatları Gaziemir

3- Dikkat etmeniz gereken konu motorların genelde Çin veya Tayvan da üretildiğidir. Somfy(Fransız) veya Becker(Alman) markaları motorların bazı serileri de Uzakdoğu’da üretilmektedir. Gerçek Fransız veya Alman yapımı motorlar ciddi bir fiyat farkı oluşturmaktadır. Teklif aldığınızda size verilen ilk fiyat uzakdoğu motorlu panjur olacaktır. Bu durum sorun değildir. Yıllardır kullanılan motorların %90’ı uzak doğu menşeili dir. Sizin talep etmeniz halinde firmalar avrupa motorlar ile fiyat vereceklerdir.

4- Becker Alman panjur motorları : Alman tasarım ve üretimi olan markadır. Bazı modelleri Uzakdoğu da üretilmektedir.

5- Somfy Fransız panjur motorları : Fransız motor firmasıdır.

6- Mosel Tayvan panjur motorları : Uzakdoğu motorudur. Genelde kullanılan markadır.

Gaziemir ithal motorlu panjur
Gaziemir ithal motorlu panjur bayileri

Gaziemir Panjur Lamel Çeşitleri

1- Alüminyum panjur lamelleri : Alüminyum levhalardan iç ve dış yüzeyi kaplanır içerisine poliüretan köpük doldurulmuştur. Zengin renk çeşitleri ile fırsatlar sunar.

Alüminyum panjur faydaları:

1- Uzun ömürlüdür.

2- Renk seçenekleri fazladır.

3- Temizliği kolaydır. Üzeri mikrop barındırmaz.

4- Sağlamdır, kolay deforme olmaz.

5- Ebat çeşitleri (33’lük, 44’lük, 55’lik, 77’lik) mevcuttur

Alüminyum motorlu panjur

2- Plastik panjur lamelleri

2- Plastik panjur lamelleri : Artık son yıllarda kullanımı oldukça azalmıştır. Kolay deforme olması, kırılabilmesi ve renginin solması sebebi ile kullanım dışı kalmıştır. Ancak ısrarla plastik panjur isteyenlere bu durumları bildiriyoruz. Alüminyum panjur ile arasında fiyat farkı inceleyecek olursak; plastik panjur 2.000,-TL ise, alüminyum panjur 4.000,-TL tutmaktadır. Kutu sistemi artık estetik açıdan ve dayanıklılık açısından yeterli sonuç vermez.

Sarnıç panjur, Evka 7 panjur, Gazikent panjur, Emlakkent panjur ve Gaziemir merkez panjur kelimeleri de ziyaret edildi.

Marmaris Linea Rossa sürme
motorlu panjur

Gaziemir Panjur Arıza Ve Bakım Sorunları

1- Panjur Motor Arızaları : Motor elektrik ile çalıştığı için daha çok akım dalgalanmalarından ve voltaj yükselmelerinden arıza yapabilir. Panjur aşağı inerken storun önünde herhangi bir eşya olabilir. Aşağı inmek isteyen motor engelden dolayı inemeyince motor devreleri yanabilir.

Panjur kilitleri takılı iken panjuru yukarı kaldırmak için çalıştırdığınızda motor zorlandığı için bozulabilir. Bazen motor üretimden arızalı gelmektedir. Motorlar 2 yıl garantilidir. Yukarı aşağı dengeli çalışması için swich ayarı yapılır, bu ayar yanlış yapılmış olabilir. Motor arızalarına yetkili ve işinde ehil bir personel müdahale etmelidir.

2- Panjur Makara Sorunları : Makara ile çalıştırılan panjur sistemleri artık çok üretilmese de mevcutların arıza ve değişim işleri devam etmektedir. Makara plastik malzemeden üretilmiştir. Makara ipi zamanla kopmaktadır. Kutulardan sızan su ipi zayıflatıp çürütebilir. Plastik gövde çatlayabilir. Makara içerisindeki yay özelliğini kaybedebilir.

panjur üretimi

3- Aksesuar Parçaları Arızaları : Panjur küçük ama etkili aksesuar aparatlarından oluşur. Lamel askıları tambur borusu (tambur borusu lamellerin üzerine dolandığı metal köşegen galvanizli borudur) üzerine sarılır. Askılar bazen yerinden çıkar bazende kırılabilir… Tambur boru başı tambur borusu ile kutuyu birbirine bağlayan aparattır. Panjur yukarı aşağı çalışması için tamburun dönmesine yardım eder. Tambur borusu vidaları gevşeyebilir, bağlantı noktası yanlış yapılmış olabilir. Panjur kilit aksesuarı(fişek sürgü kilit) ile istediğimiz zaman yukarı doğru açılmasını engelleyebiliriz. Kilitler kapalı iken panjuru açmaya çalışırsak, lameller kopabilir, motor arızalanabilir…

panjur kutusu

4- Lamel (Stor) Arızaları : Çeşitli ebatlarda kullanılabilen panjur paletleri bazı arızalara yol açabilir. Genişliklerine göre, 39’lük – 44’luk – 55’lik – 77’lik lameller. Üretim kaynaklı deformasyonlar, ağırlıktan dolayı bazen kopmalar olabilir. Bunun sebebi panjur lameli bağlantı noktalarıdır. Tırnaklar yeterince kıvrımlı olmadığı zaman bağlantı kopabilir.

Panjur Kullanımının Faydaları

1- Güneş ışınlarından kaynaklanan halı ve mobilyalarda sararma, renk solmalarına engel olur.

2- Hırsızlık olaylarına önleyici tedbirdir.

3- Camları toz, su, kirden korur.

4- Yalıtım değerlerine katkısı ile enerji ödemelerinize olumlu destek…

Gaziemir panjur dışında, Kış bahçesi işlerimiz hakkında bilgi almak için TIKLAYINIZ.

Gaziemir panjur
Gaziemir panjur telefonu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir