Güzelbahçe Panjur

 Güzelbahçe Panjur Firmaları

0 551 655 25 04 keşif talep numaramız. Güzelbahçe panjur talepleriniz için ücretsiz yerinde keşif hizmeti isteyiniz. Zen+, motorlu ithal alüminyum panjur ve garaj kapıları ürünleri ile her türlü ihtiyaçlarınıza cevap vermektedir. Eski panjurların bakım ve tamiri işlerinizi uygun fiyatlara yapıyoruz. Alüminyum lameller, kutu ve dikmeler istenilen renklerde boyanabilir.

Güzelbahçe panjur
Güzelbahçer panjur fiyatları

Kalite, estetik ve ekonomi bir arada bir çok renk seçenekleri ile motorlu ithal alüminyum panjur Güzelbahçe panjur firmaları seçeneklerinde. Becker, Somfy ve ekonomik motor isteyen müşterilerimize Mosel marka motorları öneriyoruz.

Panjur ürünlerimiz;

1- Alüminyum dıştan takma kutulu panjur (motorlu – makaralı)

Alüminyum lamel(stor), alüminyum kutu, alüminyum yan dikme ve saç tambur. Müdahale kolay pratik bakım…

2- Alüminyum gizli kutu panjur (motorlu – makaralı)

3- Monoblok kutu panjur (motorlu -makaralı)

4- Motorlu garaj kapıları

Güzelbahçe Panjur Firması

Panjur modern yapıların vazgeçilmez bir inşaat malzemesidir. Güzelbahçe Panjur, bir çok faydası vardır.

Güzelbahçe panjur firmaları
Güzelbahçe panjur firması

1- Güvenlik: ”Hırsıza kapı dayanmaz” doğrudur fakat panjur en azında caydırıcılık görevi görmektedir. Panjur kilit sistemleri her açıdan destek sağlamaktadır. Tambur borusunun içerisinde bulunan askı aparatları ekstra kilit mekanizması sağlamaktadır. Panjurun zemine bastığı son lamelin içine takılan fişek sürgü dikmenin içerisine doğru sürülerek kilitlenir. Dikkat edilmesi gereken nokta motorlu panjurlarda kilidi açmadan çalıştırmamaktır. Genelde müşterilerimiz bu konuda sıkıntıya düşmektedirler. Ya da eve gelen misafirin dikkatinden kaçabilmektedir.

Güzelbahçe panjur firması
Güzelbahçe panjur atölyesi

Genel olarak firmamız ürünleri hakkında bilgi almak için ZEN kelimesine tıklayınız.

2- Toza Karşı: Dışarıdan evin içerisine doluşan tozlardan korumaktadır. Dışarının olumsuz toz ve yabancı cisimlerin etkisini kırar.

3- Yalıtım Dostu: Kış günlerinde pencerelerden gelebilecek soğuk havaya ekstra önleme etkisi vardır. Yazın Güneşin sıcağından gölge etkisi ile korur. Alüminyum lameller içerisinde poliüretan köpük mevcuttur.

Güzelbahçe panjur kumandalı panjur sistemleri
Güzelbahçe panjur panjur sistemleri

4- Ses ve Gürültü Savar: Kapalı durumda panjur sistemleri dışarı sesve gürültüsünü önlemede başarılıdır.

5- Estetik: Panjur renk ve malzeme görünümü ile binaya estetik katmaktadır.

6- Güneş ışınlarının ev eşyalarınız üzerinde oluşturduğu yıpratıcı etkileri kırar.

Güzelbahçe panjur motorlu
Güzelbahçe panjur makara

Güzelbahçe Panjur Sistemleri

#Gizli Kutu Panjur Sistemleri: Panjur kutuları bina tuğla aşamasında iken yerine takılır. Üzeri sıvanır ve kutu duvarla bütün gözükür. Gizli kutu 25 x 25 kutu demir profiller ile kasa yapılır. Üzeri betopan veya boardex ile kaplanır.

#Monoblok Panjur Sistemleri: Pvc malzemeden oluşan monoblok kutu sistemleri doğrama ile birlikte montaj yapılır. Güzelbahçe Panjur lamelleri takılabilir. Monoblok kutu doğramanın üstüne vidalanır.

#Dıştan Takma Kutu Sistemleri: Alüminyum malzemeden oluşan kutu, iki şekilde monte edilir. Kolon üstü ve kolon içi olarak montaj yapılabilir.

#Otomatik Garaj Kapısı: Otoparkların veya müstakil konutların garaj kapılarına takılmaktadır. Motorlu kumandalı ve redüktörlü olmak zorundadır. Güç kaynağı mutlaka takılmalıdır. Elektrik kesintilerinde, aracınızı çıkarabilirsiniz.

Güzelbahçe panjur fiyatları
Güzelbahçe panjur uygulamaları

Panjur tamir ve bakımı konusunda bazı özel durumlar ile karşılaşılır. Panjur tiplerine göre panjur bakımları;

#Klasik Plastik Panjur : Firma olarak bu panjur lamel tipini uygulamıyoruz. Plastik panjur lamelleri, dolu yağışları ile bazen delik deşik olabilmektedir. Pvc lameller güneş ışıklarından aşırı derece etkilenmektedir. Deforme olmaları sebebi ile içerisinde toz biriktirmektedir. Makaralar sıklıkla arıza yapmaktadır.

Güzelbahçe panjur firmaları
Güzelbahçe panjur modelleri

#Motorlu panjur sistemlerinde, motorlar elektrik kaynaklı arıza vermektedir. Panjurun önünde uutulan bir malzeme kapanma esnasında sorunlara yol açmaktadır.

İzolasyon işlemi dikkatlice yapılmalıdır. Kaliteli malzemeler kullanılmalıdır.

Montaj vidaları yan duvarlara dübel ile tutturulmalı dır. Dübel içerisine vidalar sıkılmalıdır.

Lamel bağlantı askıları bir hizada takılmalıdır. Böylece panjur lamelleri simetrik çalışacaktır.

Yelki panjur, Kahramandere panjur, Güzelbahçe Maltepe panjur ve Güzelbahçe merkez panjur kelimeleri de arandı.

Panjur Arıza Ve Bakım Sorunları

1- Panjur Motor Arızaları : Motor elektrik ile çalıştığı için daha çok akım dalgalanmalarından ve voltaj yükselmelerinden arıza yapabilir. Panjur aşağı inerken storun önünde herhangi bir eşya olabilir. Aşağı inmek isteyen motor engelden dolayı inemeyince motor devreleri yanabilir.

alümniyum panjur ahşap desenli

Panjur kilitleri takılı iken panjuru yukarı kaldırmak için çalıştırdığınızda motor zorlandığı için bozulabilir. Bazen motor üretimden arızalı gelmektedir. Motorlar 2 yıl garantilidir. Yukarı aşağı dengeli çalışması için swich ayarı yapılır, bu ayar yanlış yapılmış olabilir. Motor arızalarına yetkili ve işinde ehil bir personel müdahale etmelidir.

2- Panjur Makara Sorunları : Makara ile çalıştırılan panjur sistemleri artık çok üretilmese de mevcutların arıza ve değişim işleri devam etmektedir. Makara plastik malzemeden üretilmiştir. Makara ipi zamanla kopmaktadır. Kutulardan sızan su ipi zayıflatıp çürütebilir. Plastik gövde çatlayabilir. Makara içerisindeki yay özelliğini kaybedebilir.

makaralı panjur sistemi Güzelbahçe

3- Aksesuar Parçaları Arızaları : Panjur küçük ama etkili aksesuar aparatlarından oluşur. Lamel askıları tambur borusu (tambur borusu lamellerin üzerine dolandığı metal köşegen galvanizli borudur) üzerine sarılır. Askılar bazen yerinden çıkar bazende kırılabilir… Tambur boru başı tambur borusu ile kutuyu birbirine bağlayan aparattır. Panjur yukarı aşağı çalışması için tamburun dönmesine yardım eder. Tambur borusu vidaları gevşeyebilir, bağlantı noktası yanlış yapılmış olabilir. Panjur kilit aksesuarı(fişek sürgü kilit) ile istediğimiz zaman yukarı doğru açılmasını engelleyebiliriz. Kilitler kapalı iken panjuru açmaya çalışırsak, lameller kopabilir, motor arızalanabilir… 

Panjur aksesuarları sorunları

4- Lamel (Stor) Arızaları : Çeşitli ebatlarda kullanılabilen panjur paletleri bazı arızalara yol açabilir. Genişliklerine göre, 39’lük – 44’luk – 55’lik – 77’lik lameller. Üretim kaynaklı deformasyonlar, ağırlıktan dolayı bazen kopmalar olabilir. Bunun sebebi panjur lameli bağlantı noktalarıdır. Tırnaklar yeterince kıvrımlı olmadığı zaman bağlantı kopabilir.

panjur bakımı

Panjur Kullanımının Faydaları

1- Güneş ışınlarından kaynaklanan halı ve mobilyalarda sararma, renk solmalarına engel olur.

2- Hırsızlık olaylarına önleyici tedbirdir.

3- Camları toz, su, kirden korur.

panjur toz fırtına

4- Yalıtım değerlerine katkısı ile enerji ödemelerinize olumlu destek…

Kış bahçesi işlerimiz hakkında bilgi almak için TIKLAYINIZ. 

Güzelbahçe panjur işlerinizde ücretsiz keşif…

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir