Cam Balkon Hava Alır Mı

Cam Balkon Hava Alır Mı İçeriye

Cam Balkon Hava Alır Mı endişelerin başında gelir. Evlerde yeterli yer olmadığı için balkonu kapatmak kullanma seçeneği hepimizin aklının bir köşesinde hep duran bir fikirdir. Aklımıza ilk gelen seçenek ise son zamanlarda popülerliğini arttırmış olan cam balkon sistemleridir.  Bu sistemler evlerimizde ayrı bir fonksiyonel kullanım yaratarak estettik görünüm kazandıran bir balkon yaratmanın en maliyetsiz yolu denilebilir. Cam Balkon Hava Alır Mı içeriye evet alabilir. Çünkü bir çok unsura bağlı olarak hava almak yada almamak değişecektir.

cam balkon hava alıyor
Cam balkon neden hava alır                                                                                                              

Cam Balkon Hava Alma Sorunlarından Öte Yardımcı Oluyor

Bu sistemlerin katlanabilir özelliği ile sağ ve sola toplanabiliyor olması öne çıkan özelliklerinden biridir. Panellerin altına monte edilen paslanmaz yapıda alüminyum paneller ile plastik tekerlekler sayesinde sağ ve sola rahatça açılabilir. Dört mevsim süresince kullanılabilir özelliği vardır. Yaprak, polen ve üst kat komşunuzdan atılan pisliklerin balkonunuza girmesini engeller. Isı yalıtımı sağlayarak da iç ortam havasını dış ortam havasından muhafaza eder.

cam balkon hava alıyor
cam balkon hava neden alır

Cam Balkonların Hava Geçirgenliği

Cam balkon sistemleri hareketli ve kırılmalı bir sistem olduğu için hava alma ve hava üfleme sorunları çok az da olsa yaşanmaktadır. Ne amaçla balkonu bu sistemle kaplamayı istediğimiz çok önemlidir. Çoğunlukla hava geçirme sorunları sürme cam balkon sistemlerinde karşımıza çıkmaktadır. Ancak ne var ki çok aşırı bir şekilde hava alma veya geçirme problemi söz konusu değildir. Bir başka hava alma problemi ise katlanır camlar arasında verilen boşluk payının fazla bırakılmış olması olabilir. Bu sebepten dolayı aralarından hava geçirgenliği sorunu ortaya çıkabilir. Cam balkon tedarikçi firmalarımızdan atlascam için linke tıklayınız;      https://atlascambalkon.wordpress.com/  

Cam panellerin montaj hatasından dolayı kasa ayarları tam yapılmadığından birleşim yerlerinden hava alabilirler. Son olarak silikonlar tam olarak çekilmediği takdirde oturtulduğu yerlerden hava geçirgenliği söz konu olabilir. Görüldüğü üzere çok az da ürünün kendi yapısından dolayı çok az da olsa hava geçirgenliği söz konusudur lakin çok büyük bir etkiye sebebiyet verecek mahiyette değildir. Diğer hususlar tamamen montaj kaynaklı ya da sistemi uygulayan personelle alakalı sorunlardır. Cam balkon sistemleri maksimum iki metre yükseklikte tam bir performans gösterirler. Bunun üzerindeki yüksekliklerde ise panellerin standart dışına çıkılarak uzatılması da yine hava geçirgenliğine sebebiyet veren bir başka hususlardan biridir.

 

Bu şu anlama gelmesin Cam Balkon Hava Alır Mı sorusu karşılığı camlama sistemleri hava geçirgenliğine sahip ürünlerdir. Kesinlikle bu özellikte bir ürün değildir. Bilakis altı milimetrelik çelik vidalar ile balkona sabitlenen bu sistemler en sert rüzgarlarda bile ekstra dayanıklılık gösterirler. En sert hava koşullarında dahi dayanıklılıklarını muhafaza edebilmektedirler. Şiddetli yağmur ve kar hadiselerinde kesinlikle içeri su akıtma gibi bir problem çıkarmazlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir