Cam Balkon Su Alır Mı?

Cam Balkon Su Alır Mı Sebepleri Nelerdir?

Toplum olarak en temel zaaflarımızdan birisi bize empoze edilen bir sonucun gerçekmiş gibi kabul edip değerlendirmelerde bulunmak. Özellikle uygulayıcı firmaların işi alma kaygıları ile olmayacak bir çok taahhütte bulunması kargaşanın temelini atmaktadır. Doğru bilgilendirilmeyen tüketici cam balkon su alır mı? sorusunun doğru cevabına nereden ulaşacağını bilmemektedir. Aynı şekilde cam balkon su alır mı sebepleri nelerdir? sorusu da doğru cevaplarını bulmamıştır. Bu yazımızda elimizden geldiğince bu konu üzerinde sizleri aydınlatmaya çalışacağız. Evet soru ”Cam balkon su alıyor

Cam balkon su alır mı?
Cam balkon su alır mı cevabı

Genel Olarak Su Problemi

Evet genel olarak su problemi pvc doğrama, alüminyum doğrama, demir doğrama ve cam balkon ürünlerinde ortaya çıkmıştır. Bu yazımızda konumuz balkon camlama su alma sorunları olduğu için diğer ürünler üzerine görüş bildirmeyeceğiz.  Genel olarak su problemi başlıklarını soru cevap şeklinde sıralayacağız. Ana ilkemiz ise ”Su almayan cam balkon yoktur ancak tahliye edemeyen cam balkon vardır.”  Hiç bir firma bu garantiyi veremez!!! Temeli hareketli cam panellerin çalışması ile kurgulanmış bu sistem ilk olarak ortaya çıktığı ana vatanı Finlandiya’da sadece göçmen kuşlardan balkonları korumak amacı ile tasarlanmıştır. Orada suyu önlemeye yönelik herhangi bir düşünce oluşmamış dır. Ancak doğal olarak kapatılan balkonlar eski durumuna göre çok daha az su almıştır. Ülkemizde ise camlama sistemleri nerede ise balkonlarda ek bir oda yapılıyormuş gibi hislerle tam sızdırmazlık beklenmiştir. Tabi buna satıcıların sözleşme yapma amaçlı vaatlerini de eklemeliyiz. 

Su alma sorunlarına çözüm silikon mastik
Su alma sorunlarına çözüm silikon mastik

Cam Balkon Su Alıyor İse Kısaca Sebepleri

1- Cam balkon montaj kaynaklı su alma sorunları

2- Cam balkon üretim kaynaklı su alma sorunları

3- Mermer sebebi ile su alma

4- İzolasyon hataları sonucu su alma

5- Balkon inşaat yapısı kaynaklı su problemleri

6- Depremlerin yol açtığı su problemleri

Cam balkon su sorunları
Cam balkon su alırmı
Cam Balkon Neden Su Alır?

1- Kasa profil sistemin montajına bağlı bazı sebeplerden su alabilir. Kasa profili zemine terazisinde bağlanmamış olabilir. Bu durum cam panellerinin birbirine tam örtüşmesini engelleyecek ve aralardan su sızmaları olabilecektir. Ayrıca kasanın balkonla bağlantı noktalarında açıklıklar oluşabilir. Bu açıklıklar silikon ile kapatılmaya çalışılacağından zamanla silikon yıpranmasından alttan su girebilir. Cam balkon su alır mı? sorusunun cevaplanması hususunda daha konunun başındayız. Tavsiyemiz en iyi cam balkon su alır mı? önerileri için yazıyı sonuna kadar okumanız.

cam balkon su alır mı
cam balkon su sorunları

2- Kasa profilini zemine bağlamadan önce kasa altına yalıtım dolgusu sürülmelidir. Böylece kasa altından gelebilecek su almalara karşı ekstra bir güvenlik sağlanmış olur. Ayrıca montaj zeminine de yalıtım dolgusu sürülse daha iyi olur. Alta yalıtım konusunda gereken hassasiyet gösterilmedi ise su alma problemi bizi üzebilir.

3- Cam panel ara kapakları tam olarak örtüşmez ise de aralardan su girebilir. Plastik kapaklar teker ayarlarının yapılmamasından dolayı tam örtüşmeyebilir. Sistem terazide takılmamış ise örtüşmez.

4- Alüminyum veya plastik cam contaları tam ölçüde kesilmemiş olabilir. Yada alüminyum cam ara çıtalarına fırça fitil takılmamış olabilir. Cam balkon sorunları için http://zencambalkon.com/2019/08/17/cam-balkon-sorunlari-ve-cozum-yollari/

Cam balkon aksesuarlarından su alırmı
Cam balkon aksesuarlarından su sorunları

5- Su tahliye deliği profillere açılmamış olabilir. Su tahliye kanalları sızan suyun dışarı atılması için tasarlanmıştır. Su tahliye delikleri belirli aralıklar ile açılmalıdır.

6- Su tahliye profili kullanılmamış ise sızan su dışarı tahliye edilemez.

7- Balkon üst tarafından su alabilir. Balkonun beton yapısı bozulmuş ve çatlaklar oluşmuş ise camlama sistemi ile bağlantılı olmadan su alabilir.

8- Köşe dönüş bağlantılarında tam örtüşme sağlanmamış ise su alabilir.

9- Yan dikme duvara montajlanırken çok itinalı silikon çekilmelidir.

Eğer sizi meşgul eden cam balkon hava alma sorunları ise linke tıklayınız; https://atlascambalkon.wordpress.com/2018/03/10/cam-balkon-hava-alir-mi/

balkon camlama katlanır su sorunları
balkon camlama katlanır su sorunları nasıl çözülür

Cam Balkon Su Alır Mı? ile ilgili aramalar, su geçirmeyen cam balkon, cam balkon silikon çekme, cam balkon silikonu, cam balkon sızdırmazlık, cam balkon fitili, cam balkondan su sızması nasıl engellenir gibi arama cümleleri ile tüketicilerin çözüm arayışında olduğunu görüyoruz.

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir